Piet Kaal wint de voorlaatste Grondel-wintercup

terug naar overzicht

Zaterdag, 18 februari 2017

Zaterdag 18 februari werd de voorlaatste wintercup-wedstrijd gevist in de Oude IJssel bij de Mulrabrug te Hoog-Keppel, 10 man hadden zich verzameld, bij een voorjaarsachtige temperatuur, en namen een afwachtende houding aan om niet te speculeren over eventuele vangsten. Nadat een ieder zij gelote plek had ingenomen, werd om 12.00.u. het startsein geblazen. De meeste verkozen om te beginnen met vaste stok, zowel met een paar delen als op 11,5 mtr. Een enkeling koos voor meet af aan voor de feeder.  Piet die met 3 deeltjes aan de kant zat te vissen voor de nodige punten had al snel enkele grondels, gevolgd door Bennie die er 1 op 11,5 mtr aan het haakje sloeg. Ook Tonnie wist die onverlate van grondels in het net te krijgen. Good Old Harry ging ook even buurten en nadat hij op zijn stek terug kwam was naar eigen zeggen  zijn dobber weg, en jahoor ook hij had een grondel!  Van Chris hadden wij niet anders verwacht op zijn  favoriete gedeelte van de Oude IJssel en ving ook zijn grondel. En al heel snel bleek dat de hoop die wij gekoesterd hadden voor een aantal voorns of baarsjes finaal in het water werd geslagen!  Iedereen probeerde op zijn eigen wijze de vis(jes) aan de praat te krijgen maar het waren uiteindelijk maar 5 man die grondels wisten te vangen. Dat er veel gelopen werd moge dan ook duidelijk zijn.Toen Piet dan ook de wedstrijd om 15.00.u. afblies kwam dan ook als een verlossing. De telling en weging was gauw rond en resulteerde in de volgende uitslag: 1 Piet  80 gr.   2 Tonnie  30 gr.   3 Bennie  20 gr. De aantallen leverde de volgende uitslag op: 1 piet 8 stuks, 2 Tonnie 3 stuks en Bennie werd 3e met 2 stuks. Inderdaad een treurige uitslag van deze voorlaatste wedstrijd.  Maar hoop doet leven, en dat is het motto voor de laatste wedstrijd bij de Gemeente werf te Doesburg ook weer in de Oude IJssel Voor de uitslag en tussenstand verwijzen wij U naar de wintercup

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons Cookie beleid

Accepteer cookies