Tonnie Werkman winnaar 1e winter(herfst) cup wedstrijd

terug naar overzicht

Zaterdag, 6 oktober 2018

zaterdag 6 oktober werd de 1 wintercup wedstrijd gevist in de Oude IJssel bij het viaduct te Doesburg. De organisatie heeft dit jaar wat verandering doorgevoerd en één ervan is dat alle 6 nog resterende wedstrijden op dit traject gevist zullen worden. Maar goed vandaag de openings wedstrijd, om 11.15.u. werd de loting verricht door 13 deelnemers en nieuw is ook dat iemand niet meerdere keren een kop-plek loot. Dit om een zo eerlijk verloop van de wedstrijden te garanderen, Tonnie houd dat bij. Wat niet nieuw is de loting om de befaamde rookworst, en die ging naar Ben Hunting die met deze zomerse temperaturen in Wehl aan de stamppot zal moeten! Door wat mededelingen vooraf begonnen wij wat later zodat iedereen in de gelegenheid was om in alle rust zijn stek op te bouwen. 
De vaste stok was vandaag wel het wapen waar het mee moest gebeuren alhoewel een enkeling van meet af aan de feeder nam. De meeste namen 3 of 4 deeltjes om mee te beginnen toen Piet om 12.15.u.de wedstrijd aan blies.
Normaliter was het zo dat vanaf het viaduct de nummers 1 t/m 7 de beste plekken waren en de gelukkige die dat nummer getrokken hadden rekende zich misschien al een beetje rijk, echter de nummers na plek 7 waren nu de iets betere plekken alhoewel het nog niet geweldig was. In vak A vanaf het viaduct werden weer de meeste grondels gevangen en wat baarzen, vak B was op een paar plekken iets beter en werden er grotere baarzen en wat kleine voorntjes gevangen en praktisch geen grondels. 
Door een enkeling werd aktie ondernomen om bij de buren te kijken en te horen hoe de vangsten waren, dat is meestal ook geen goed teken, maar het is niet anders. Het weer zat letterlijk mee, een zuid westenwindje,zonnetje en een aangename temperatuur. Allen de grotere vis liet het afweten.Jammer!!  Om 15.15.u. zat de wedstrijd tijd er op en blies Piet met verve de wedstrijd af. Deze editie van de wintercup worden de vangsten  alleen gewogen, en dus togen Bennie en Piet met weegschaal en net naar de mannen om hun vangsten te noteren. Na alles gewogen te hebben werd de volgend balans van de eerste 3 opgemaakt, en de winnaar van vandaag was Tonnie Werkman met 510 gr. op de 2e plek Piet Kaal met 350 gr. en Eef Haandrikman maakt aanspraak op plek 3 met 270 gr. Volgende wedstrijd op dit traject is op zaterdag 20 oktober.  Voor de uitslag en tussenstand verwijzen wij U naar de wintercup 

 Volgende wedstrijden: 20/27 okt.  3/10/17/24 nov.